OxyGeneo™ technologie vs zuurstofbehandelingen

Er is veel onduidelijk over zuurstofbehandelingen of producten die op de zuurstofvoorziening werken. In dit artikel verklaren wij de OxyGeneo™ technologie die uitgevoerd kan worden met de Geneo – het eerste smart-touch skincare platform.

Als eigenaar van Longevity lifestyle & wellness en distributeur van de Geneo en de door Pollogen ontwikkelde en gepatenteerde OxyGeneo™ technologie in Nederland ben ik volledig op de hoogte van de controverse die rondom zuurstofbehandelingen speelt.

Laat ik beginnen met te zeggen dat een OxyGeneo behandeling geen zuurstofbehandeling is die zuurstof op de huid spuit of waterstofperoxide op de huid aanbrengt. Waterstofperoxide staat bekend als een aanzienlijk oxiderend ingrediënt die nieuw gevormde huidcellen vernietigt en de vorming van gezonde nieuwe huidcellen kan verminderen (Bron: Plastic and Reconstructive Surgery)

Wij richten ons met de OxyGeneo behandeling wel op de voordelen die met zuurstofbehandelingen worden geassocieerd en dat is het metabolisme van huidcellen te verhogen. OxyGeneo doet dit echter niet van buitenaf zoals de meeste zuurstofbehandelingen maar van binnenuit met natuurlijke zuurstof.

Alle cellen hebben zuurstof nodig. Zuurstof bestaat uit twee atomen die aan elkaar verbonden zijn door een chemische verbinding. Zuurstof dient dan ook niet verward te worden met de onstabiele vorm van zuurstof, die bekend staat als vrije radicalen. De meest bekende vrije radicaal is een enkelvoudig zuurstof atoom. Deze atomen zijn onstabiel en veroorzaken als vrije radicaal oxidatie. Celmembranen zijn kwetsbaar voor dit type beschadiging maar dit effect kan geneutraliseerd worden door anti-oxidanten.

OxyGeneo™ technologie van Pollogen is geïnspireerd door de therapeutische effecten die al eeuwenlang aan natuurlijke warmwaterbronnen worden toegeschreven. Het is bekend dat warmwaterbronnen hoge concentraties koolstofdioxide bevatten die de zuurstofvoorziening in de huid stimuleren. Hierdoor wordt de opname van natuurlijke mineralen door de huid bevorderd en de lichaamscellen gerevitaliseerd. OxyGeneo brengt geen zuurstof,  schadelijke zuurstofatomen of waterperoxide op de huid maar imiteert het effect van warmwaterbronnen en triggert een fysiologische reactie die bekend staat als het Bohr-effect waarbij de zuurstofvoorziening van binnenuit wordt gestimuleerd.

Dus wij ondersteunen de claim dat we vooral zuurstof via onze longen in dienen te ademen om van binnen uit de zuurstofvoorziening in de huid te verbeteren. Deze filosofie ligt dan ook meer in lijn met de originele Hyperbare zuurstoftherapie waar de meeste zuurstofbehandelingen naar verwijzen.

Hyperbare zuurstoftherapie omvat het inademen van pure zuurstof (100%) onder druk in een speciale drukcabine waarbij de luchtdruk wordt verhoogd naar drie keer de normale luchtdruk waardoor de longen in staat zijn om 3 keer meer zuurstof op te nemen. Het bloed transporteert vervolgens deze zuurstof door het gehele lichaam en stimuleert de vrijgave van groei factoren en stimuleert stamcellen om het helingsproces te bevorderen.

Let op; met een OxyGeneo behandeling kunnen wij natuurlijk niet drie keer meer zuurstof door het lichaam vervoeren, wel kunnen we zoals u kunt zien in onderstaande tabel het zuurstof niveau in het behandelde gebied significant verhogen gemiddeld met 17,7%.

Hoe doen we dat
Het OxyGeneo effect wordt gecreëerd wanneer de exclusieve CapSugen op het huidoppervlak in aanraking komt met een unieke gel die rijk is aan actieve ingrediënten. OxyGeneo zorgt voor een effectieve reiniging en exfoliatie. OxyGeneo produceert vervolgens ontelbare koolstofdioxide belletjes die zacht tegen het huidoppervlak uiteenspatten. Deze CO2 rijke omgeving triggert een fysiologische reactie die bekend staat als het Bohr-effect waardoor er een verhoogde zuurstoftoevoer in de weefsels ontstaat die koolstofdioxide belletjes neutraliseert, het metabolisme van huidcellen verhoogt en gezamenlijk met de toegenomen bloedtoevoer in het behandelde gebied de opname van actieve ingrediënten bevordert.

 

OxyGeneo™, de enige technologie die gelijktijdig 3 vitale acties uitvoert:
1. Effectieve reiniging en exfoliatie
2. Natuurlijke zuurstofvoorziening in de huid van binnenuit
3. Insluizen van actieve ingrediënten in de epidermis.

De special gel die op de huid is aangebracht voordat de behandeling wordt uitgevoerd bestaat uit een cocktail van actieve ingrediënten zoals Retinol, peptiden en diverse anti-oxidanten die helpen de schadelijke effecten van vrije radicalen te bestrijden.

Gepersonaliseerde OxyGeneo behandelopties
Momenteel bieden wij twee verschillende behandelopties.

NeoReviveTM voor huidverjeugdiging – geeft de huid een gezonde en stralende teint door de huidbalans en textuur te verbeteren. De huid krijgt een frisse, gladde, stevige en jeugdige uitstraling.

Ingrediënten: Ribose, Granaatappel zaadolie, Rozenbottelolie, Palmitoyl Tripeptide 5 en Glycerine, Tocoferylacetaat, Ascorbyl Palmitate, Hyaluronzuur en Retinol.

NeoBrightTM :Een innovatieve formule met ingrediënten van de hoogste kwaliteit om de huid te doen oplichten en te verzorgen. Deze zeer effectieve maar zachte formule verheldert de teint en verbetert gelijktijdig de huidtextuur. Het resultaat is een gebalanceerde, heldere en gezonde uitstraling.

Ingrediënten: Magnesium Ascorbylfosfaat, Kojinezuur, Azelaïnezuur, Retinol, Rozenbottelolie, Tocoferylacetaat en Hyaluronzuur.

Wij adviseren een behandelkuur van 6 behandelingen te ondergaan om de directe resultaten te intensiveren en de huid een boost te geven om gezamenlijk met een persoonlijk dagelijks huidverzorgingsprogramma geweldige en duurzame lange-termijn resultaten te behalen.