INNO DERMA®: innovatieve huidverzorging voor de zomer!

Met de zomer in aantocht is het goed om onze dagelijkse huidverzorgingsroutine daarop af te stemmen zodat  onze huid voorbereid is op de warmste tijd van het jaar.

De belangrijkste stap is dat je je huid goed schoon houdt want op een ongereinigde huid zal zelfs de allerbeste behandeling mislukken. Het werkt namelijk als volgt: als de poriën vervuild zijn, worden de actieve ingrediënten in crèmes, emulsies, lotions en/of maskers niet (volledig) door de huid opgenomen en komen ze dus ook niet in de diepere huidlagen aan waardoor het gewenste effect uitblijft.

Huidreiniging is dus essentieel om een stralende en zuivere huid te krijgen na onze behandelingen. Wij raden daarom aan de Soft Cleanser te gebruiken; een krachtige reiniger die ingrediënten bevat die niet alleen de huid reinigen maar ook de hydrolipide laag en de pH-waarde van de huid beschermen waardoor de huidconditie optimaal blijft. Wij adviseren de huid tweemaal per dag te reinigen: ’s ochtends om het vuil te verwijderen dat gedurende de nacht werd afgescheiden en ’s avonds om make-up resten en andere onzuiverheden die zich gedurende de dag hebben ontwikkeld, weg te poetsen.

Is de huid eenmaal gereinigd, dan is herstel van de balans tussen talgproductie en tonus aan de beurt. Daartoe kunnen we de Innoaesthetics NMF tonic opsprayen die een combinatie bevat van ingrediënten die de conditie van de onderliggende huidlagen op peil houdt en een optimaal hydratatieniveau mogelijk maakt. Onze (geheime) tip: gebruik de spray na elke reiniging en nadat u alle resten van het reinigingsmiddel afgespoeld heeft. Als je de spray twee tot drie keer per dag extra gebruikt, dan blijft jouw huid strak en stevig met een natuurlijke glans.

Na deze twee stappen is het tijd voor huidvochtigheid en bescherming tegen de zon. De Epigen 180 Urban Day Cream SPF 20 is een innovatief cosmeticaconcept van InnoAesthetics dat bestaat uit een zijdezachte crème gericht op de genen die een rol spelen bij huidveroudering en waarbij er tegelijkertijd langdurige hydraterende en regeneratieve effecten optreden alsook beschermende eigenschappen versterkt worden tegen vrije radicalen, oxidatie, vervuiling en zonnestraling.

Ben je écht actief in de zon dan heb je extra bescherming nodig!

Daarom heeft InnoAesthetics huidbeschermingsproducten gemaakt die speciaal afgestemd zijn op de verschillende huidsoorten: van een normale huid tot een vette huid. De huid wordt niet alleen beschermd maar gelijk ook verbeterd waardoor gebruikers stralen van vitaliteit. Om al deze effecten te ervaren nodigen wij jou uit de Coverage UVP 50+waarin make-up gecombineerd wordt met een hoge beschermingsfactor, uit te proberen.

Na een warme zomerdag wordt de huid ’s nachts, na de reiniging, tijdens onze slaap intens gevoed door de Skin Repair in de strijd tegen vrije radicalen, voor een verbeterde bloedsomloop, huidvernieuwing en hydratatie. Speciale aandacht is nodig voor onze oogcontouren, aangezien de huid rondom de ogen extra gevoelig en kwetsbaar is. De Eye Revitalizer is opgebouwd uit ingrediënten die de elasticiteit en stevigheid van het ooggebied verbeteren, het vasthouden van vocht verminderen alsook wallen onder de ogen, waardoor jouw ogen jong en stralend ogen.

Tot slot nog een paar boosdoeners die je beter kunt mijden voor een betere huidconditie: roken, te veel koffie drinken, vet eten en het gebruik van geraffineerde suikers. Een gezond voedingspatroon daarentegen is essentieel voor een stralende en jong uitziende huid. Eet lekker veel groenten in de zomer en geniet van fruit (niet teveel want ook de fruitsuikers worden door het lichaam gezien als gewone geraffineerde suiker). Aandacht hiervoor zul je onmiddellijk uitstralen in je gezicht! Wees niet verbaasd als mensen jou vragen waarom je zo straalt. Fijne zomer 2018!