Longevity creëert de Vitaal Leven Straat op de Beautyspot Trade Edition in Utrecht

Longevity creëert vitaal leven straat op Beautyspot trade edition. Maak kennis met the art of vital aging op 9-11 april in jaarbeurshal te Utrecht.
Longevity is een vital-aging filosofie die staat voor langer vitaal en gelukkig leven met aandacht voor innerlijk en uiterlijk. Bedacht door Koen Welsch, eigenaar van Longevity Lifestyle & Wellness en het nieuwe Longevity Lifestyle Center in Maarssen (Utrecht).

Longevity Lifestyle & Wellness levert authentieke producten op het gebied van beweging, voeding, figuurcorrectie, huidverbetering en vitaliteitsbevordering. Bekende producten die Longevity op de esthetische markt heeft geïntroduceerd zijn onder andere Geneo+ (OxyGeneo & TriPollar) en Ultratone waar momenteel ruim 120 instituten in Nederland en België mee werken.

Longevity lanceert tijdens de beurs InnoAesthetics, een dermocosmedisch merk voor medisch esthetische huidverbetering en Total Gym; marktleider van functionele trainingsconcepten met het eigen lichaamsgewicht. De unieke Total Gym apparatuur helpt sporters van elk niveau de zwaartekracht uit te dagen tijdens dynamische GRAVITYTM groepslessen.

Op 1 Mei opent het eerste Longevity Lifestyle Center van Nederland haar deuren in Maarssen (Utrecht) waar een team van vakmensen met elkaar samenwerkt om consumenten te begeleiden naar hun meest vitale zelf. Een speciaal opgeleide Longevity Lifestyle Coach stelt individuele totaalplannen op waarbij op basis van de Longevity filosofie een combinatie gemaakt wordt van, producten, behandelingen en methoden gecombineerd met adviezen op het gebied van voeding en beweging.

Om dit te vieren creëert Longevity in samenwerking met de organisatoren van BeautySpot Trade Edition de ‘Vitaal Leven Straat’ waar professionals binnen diverse masterclasses, workshops en productdemonstraties geïnspireerd kunnen worden door de verschillende producten en het Longevity totaalconcept.

Koen Welsch: “Mijn doelstelling is om op de ‘Vitaal Leven Straat’ kennis en kunde over te brengen aan specialisten over een totaalaanpak om cliënten te coachen op het pad van veroudering. Zodat hun klanten professioneel geadviseerd kunnen worden over een lang, gezond, plezierig, stralend en vitaal leven. Ik heb diverse nationale en internationale experts uit diverse vakgebieden uitgenodigd om de masterclasses te verzorgen in het theater van de de ‘Vitaal Leven Straat’.”

 

DE VISIE VAN LONGEVITY OP LANGER VITAAL EN GELUKKIG LEVEN

In een wereld waarin de balans tussen voeding en beweging op de achtergrond is geraakt door diverse welvaartsontwikkelingen heeft het menselijk lichaam te maken met onnodige verouderingsprocessen, gezondheidsproblemen en verlies van vitaliteit waardoor de levensduur beïnvloed wordt. En dat terwijl een goede gezondheid vaak gezien wordt als de grootste rijkdom en een belangrijke voorwaarde voor een gelukkig leven.

Met een totaalaanpak kan de natuurlijke balans voor innerlijke gezondheid en uiterlijke verzorging bij mensen systematisch hersteld worden waardoor veroudering slechts nog geassocieerd wordt met ontwikkeling van wijsheid en niet alleen maar met verlies van vitaliteit. Er komen steeds meer mogelijkheden om aan die balans te werken al dan niet realistisch voorgespiegeld. In de media kunnen we inmiddels niet meer om de schoonheids- en vitaliteitsbeloftes heen.

In de zoektocht naar een nieuwe balans is er behoefte aan objectieve informatie, betrouwbare oplossingen en persoonlijk advies om lichaam en geest in conditie te houden. Als je weet dat ons (lichamelijk) welzijn voor 25% door onze genen bepaald wordt en voor 75% door levensstijl, dan is het leiden van een langer en gelukkiger leven dus beïnvloedbaar.

Het bewustzijn groeit inmiddels dat je meer moet doen dan alleen sporten en je houden aan de schijf van vijf om de kans op een natuurlijk herstel van de balans en het behalen van een optimaal persoonlijk resultaat te vergroten. Maar hoe krijg je inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en wat is daarbinnen de (persoonlijke) waarheid?

Longevity biedt, gevoed door de Longevity filosofie, een totaalvisie op het gebied van authentieke tailormade oplossingen met inzet van speciale apparatuur, innovatieve producten, voedingsadviezen en bewegingsmethoden. Binnen een gevarieerd productportfolio worden individuele wensen voor een natuurlijke balans vervuld.

Wij delen onze kennis met onze partners, bouwen bruggen tussen de beste expertises (voedingsdeskundigen, anti-aging artsen, huidspecialisten, personal trainers, fysiotherapeuten etc.) en stimuleren samenwerkingen om sneller tot inzichten te komen.

Geheel volgens onze Longevity filosofie kunnen onze klanten nu al natuurlijk en vitaal ouder worden met technieken van de toekomst!

Wij zien het als onze schone taak mensen te helpen de juiste keuzes te maken voor hun welzijn en tijdloos te laten stralen in een vitale wereld waar we weliswaar ouder worden, maar met elkaar veroudering de wereld uit kunnen helpen en een lang én vitaal leven introduceren. Zo begeleiden we mensen verantwoord en langdurig naar hun meest vitale zelf en maken wij met elkaar de wereld systematisch beter!

 

OVERZICHT LONGEVITY WORKSHOPS

 

10:00 uur – 10:45 uur Masterclass Fruitzuurpeelings (Engels gesproken)

Fruitzuurpeelings zijn niet meer weg te denken uit deze branche. De selectie van de juiste producten en timing qua inzet is een ander verhaal. Hoe zit het nu precies met de verschillende soorten, peeling cocktails, concentraties, ph-waarden en bufferingen? Hoe verzeker je jezelf dat cliënten kunnen profiteren van het optimale resultaat? En welke rol spelen fruitzuren in de Longevity van de huid? In deze masterclass krijg je antwoord op deze vragen en meer.

 

Spreker: Dr. Fernando Bouffard.

Dr. Fernando Bouffard heeft zich toegelegd op het bestuderen van transdermale afgiftesystemen en heeft unieke wetenschappelijke ontdekkingen in dit vakgebied gedaan die vandaag de dag een stempel hebben gedrukt op nieuwe ontwikkelingen over de gehele wereld.

 

Fernando heeft wereldwijd méér dan 150 presentaties gegeven op esthetisch medische bijeenkomsten. Ook heeft hij de eerste internationale Skin Academy in Barcelona opgericht waar hij les geeft in histologie van de huid, cosmetische biochemie en medische esthetiek. Dit doet hij samen met talrijke andere internationale leiders op het gebied van dermatologie, plastische- en cosmetische chirurgie, esthetische medicatie en huidtherapie.

 

11:00 uur – 11:45 uur Masterclass Figuurcorrectie & Huidverbetering (op basis van de huidige technieken)

Eén wonderoplossing voor iedereen op het gebied van behandeling, fitnessroutine, voedingspatroon of huidverzorging, bestaat niet.

 

Het goede nieuws is dat Huidverbetering & Figuurcorrectie op basis van een systematische aanpak vanuit een Longevity klantprofiel de meest optimale resultaten geeft. We leven in een product oplossingsgerichte maatschappij waarbij we verwachten dat één créme, apparaat, behandeling, of voedingssupplement hét antwoord biedt op de wensen van alle klanten. Er zijn fantastische technieken en geweldige producten op de markt die als je weet hoe ze te gebruiken, prachtige resultaten bieden.

 

Spreker: Koen Welsch

 

Koen Welsch heeft ruim 15 jaar ervaring in de esthetische- en wellnessbranche als leverancier, accountmanager, marketingmanager en trainer van professionele huidverzorgingsmerken, medisch esthetische apparatuur en voedingssupplementen. Dankzij zijn diepgaande kennis met betrekking tot ingrediëntenleer van huidverzorging, technieken op het gebied van medische esthetische apparatuur en (voeding)supplementen heeft Koen Welsch zich ontwikkeld tot een all-round expert op het gebied van figuurcorrectie, huidverbetering, afslanken, voeding en vitaliteitsbevordering. Dit stelt hem in staat om op meerdere niveaus en binnen diverse disciplines te spreken en experts met elkaar te inspireren en te verbinden. Hierdoor is het Longevity expertteam ontstaan dat binnen het Longevity Lifestyle Center professionals ondersteunt in het begeleiden van hun cliënten.

 

12:00 uur – 12:45 uur Masterclass Biostimulatie (Engels gesproken)

Kristin Schaefer Centofanti is één van de meest vooraanstaande experts op het gebied van Biostimulatie. Dankzij haar gastcolleges en pionierschap in haar vakgebied heeft ze ervoor gezorgd dat professionals uit de medische en therapeutische wereld anders aankijken tegen de applicatie van bio-energietechnologie op het lichaam. Ze is vastberaden om de medicatievrije, non-invasieve en natuurlijke aspecten van deze fascinerende techniek over te brengen in simpele en duidelijke bewoordingen aan professionals in de medische gezondheidswereld. Het doel van Kristin Schaefer Centofanti is om lezingen en seminars te geven die informatief en vooral praktisch van aard zijn. Hierdoor kunnen therapeuten de laatste technologische ontwikkelingen veilig en effectief inzetten in hun praktijk én bepalen welke technieken het meest geschikt zijn voor hun cliënten op het gebied van gezondheid, schoonheid, fitness, anti-aging en revalidatie.

 

Spreker: Kristin Schaefer Centofanti

Research & Development Director Ultratone Scientific Instruments

 

Mevrouw Schaefer heeft in meer dan 44 landen lezingen gegeven in 4 talen. Daardoor kan zij goed communiceren met een steeds breder wordend publiek nu wetenschappers en onderzoekers steeds meer mogelijkheden ontdekken voor de veilige applicatie van helende en verjeugdigende impulsen van Biostimulatie op gelaat en lichaam.

Haar vader was een vooraanstaand fysioloog die 60 jaar geleden het eerste Biostimulatie- systeem voor thuisgebruik ontwikkelde, aangestuurd door een batterij. Vanaf haar tienerjaren heeft Kristin zich verdiept in Biotechnologieën en heeft zij haar professionele carrière gewijd aan het verbeteren van de Biostimulatie-systemen alsmede het initiëren van wetenschappelijk onderzoek naar Biostimulatie waarvan de resultaten vrij beschikbaar zijn voor zowel professionals als consumenten.

 

13:00 uur – 13:45 uur Masterclass Anti-Aging & Hormonen

Om langer vitaal te leven en optimaal resultaat te verkrijgen van huidverbeterende- of figuurcorrigerende behandeling, is het eveneens belangrijk om rekening te houden met onze hormonen. Hormonen zijn chemische stoffen, die een zeer specifieke uitwerking op de organen en weefsels van het lichaam uitoefenen. Het primaire aangrijpingspunt is steeds de stofwisseling. Via veranderingen in de stofwisseling worden uiteenlopende functies beïnvloed zoals de voortplanting, groei en ontwikkeling, opslag en verbruik van reservevoedsel, de water- en zouthuishouding en de spijvertering. Hormoontherapie speelt dan ook een essentiële rol in de anti-aging geneeskunde. Onze hormoonspiegels dalen als we ouder worden. Dit wordt veroorzaakt door de veroudering van de hypofyse, een slechte doorbloeding en de toename van bindweefsel (fibrose) van de klieren. De hormoonspiegeldaling is echter niet de enige oorzaak van het ouder worden: er zijn meer proscessen die bijdragen aan veroudering zoals oxidatie, onvoldoende methylradicalen, glycatie en toename van ontstekingen die chronisch kunnen worden. Al deze factoren dragen in meer of mindere mate bij aan het ouder worden. In deze Masterclass geeft Dr. Paul Musarella een overzicht van anti-aging technieken en welke mogelijkheden jou en jouw cliënten kunnen helpen om vitaal ouder te worden.

 

Spreker: Dr. Paul Musarella

Paul Musarella is orthomoleculair-, natuur-, anti-aging-, en esthetisch arts. Sinds 1988 is hij in Nederland actief met zijn ‘holistische’ benadering van de problematiek van zijn patiënten.

Paul Musarella startte zijn internationale carrière met de opening van een privé-kliniek in Parijs in 1986. Zijn opgedane ervaring geeft hij graag aan Nederlandse patiënten mee.

Opleidingen volgde hij in Frankrijk, Amerika en Brazilië. Om zijn kennis te perfectioneren en om innovatieve behandelingen op de Nederlandse markt te brengen gaat Paul Musarella nog steeds naar internationale congressen. Daarnaast geeft hij ook zelf lezingen, cursussen en trainingen aan collega’s in Nederland en in het buitenland.

Hij is docent bij SOE (Opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer en Therapie, voor artsen en therapeuten), bij SOHF (Stichting Ortho Health Foundation) en bij Con Amore (Medische basiskennis voor therapeuten).

Zijn kennis heeft Paul Musarella gebundeld in een groot aantal boeken. In het Frans heeft hij tien boeken geschreven en in het Nederlands zijn er vier verschenen. Drie van deze boeken kunnen besteld worden:

  • “Wat is nieuw Dokter Musarella”
  • “Van Sinaasappel tot perzikhuid”
  • “Eeuwige Jeugd: droom of werkelijkheid”

 

PAUL MUSARELLA IS BESTUURSLID VAN DE

  • DSAAM (Dutch Society of Anti-Aging Medicine)
  • NL-SAS (Nederlands Samenwerkingsverband artsen schoonheidsspecialisten)

 

14:00 uur – 14:45 uur Masterclass Nutrition (Feiten & Fictie)

Tegenwoordig wordt zoveel over voeding geschreven waarbij goeroes en experts continu over elkaar heen vallen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer.

Binnen de Longevity-filosofie hebben wij veel respect voor mensen die hun nek uitsteken en de gevestigde orde uitdagen met nieuwe inzichten op het gebied van voeding. Dit kan echter wel wat verwarring veroorzaken, aangezien vaak de context ontbreekt. Longevity probeert nuances te brengen en meer overzicht in de wereld van voeding. Wij hebben niet alle wijsheid in pacht maar wij weten wel dat voeding en het menselijk metabolisme veel ingewikkelder zijn dan wij wellicht tot op de dag van vandaag hebben ontdekt. Tijdens deze masterclass prikkelen wij de luisteraars om hun eigen oordeel te vormen naar aanleiding van de meest recente wetenschappelijke inzichten met betrekking tot voeding.

 

Spreker: Chermaine Kwant. Voedingsexpert, bachelor in Health Sciences en CPNI-therapeut i.o Eigenaresse Elate.

Chermaine haar passie is mensen net zo enthousiast te maken over voeding als zij zelf is. Genieten van goed en lekker eten, in een gezond lichaam waar je trots op bent. Het sleutelwoord hierin is een voedingsplan op maat. Chermaine “Je energiek, goed en gezond voelen is de basis van je dagelijkse geluk”

 

Daarnaast zullen er nog workshops toegevoegd worden.